Kullanılacak Malzemeler
2 orta boy levreğin filetosu
1 çorba kaşığı tereyağı
16 adet orta boy mantar
1 adet sivri biber
4 orta boy domates
1/3 bardak sek beyaz şarap (isteye bağlı)
2 çorba kaşığı krema
Orta boy yarım limon
1 defne yaprağı
Tuz
Hazırlanma Şekli
İlk olarak, mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra, biberi halka halka doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra, iri zar şeklinde doğrayın. Yarım limonun kabuğunu soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Bir tavada tereyağı eritin, yağ kızmaya başlarken mantarları ve doğradığınız biberleri koyun. Karıştırarak 2 dakika sote edin. Domatesleri ve tuzu ekleyip tekrar karıştırarak biraz pişirin sonrada şarabı koyun 1 dakika daha pişirin. Tavayı ateşten alın ve kremayı ilave ederek karıştırın. Isıya dayanıklı bir kaba, filetoları yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz domatesli ve mantarlı sosunu üzerine dökün. Sosun üzerine limon dilimlerini ve defne yaprağını yerleştirip ısıtılmış sıcak fırına sürün. Yaklaşık olarak 20 dakika pişirip fırından çıkarttığınız Levrek buğlamayı sıcak olarak servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder