DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Çin Usulü Sazan balığı

Kullanılacak Malzemeler


1 su bardağı pirinç
1 tablet tavuk tablet
1 kg sazan balığı
1/2 su bardağı et suyu
1 su bardağı sek şarap
1 çorba kaşığı sıvı yağ
5 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 dilim jambon
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanma Şekli

Bir kasede on dakika kaynar suda bekletilen ve süzülen pirinci, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu tablet konsantresi, tuz ve karabiberle karıştırın. Hazırladığınız bu harcı sazan balığının karnına doldurun. Balığın karnını iple dikin. Balığı büyükçe bir tencereye yerleştirin. Üstüne bir çay bardağı suyu dökün. Daha büyük bir tencereyi yarıya kadar kaynar suyla doldurun. Balığın bulunduğu tencereyi, büyük tencerenin içine yerleştirin.(Benmari) Büyük tencerenin kapağını kapatın. Büyük tencereyi orta ateşe oturtup, balığı 35 dakika buharda pişirin. Büyük tencerenin kapağını açıp, balığın bulunduğu tencereye yarım su bardağı et suyu ve şarabı ekleyin. Büyük tencerenin kapağını yeniden kapatın. Balığı 35 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirin. Balığı bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, üzerine sıvıyağ dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder