DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Gazpacho (İspanya'dan)

Kullanılacak Malzemeler


1 küçük bardak domates suyu (isteğe gore)
2 baş sarmısak
2 küçük beyaz soğan
1/2 bağ taze nane
1 1/2 orta boy salatalık
1 kg. Yeşil dolmalık biber
1 kg. Çok olgun domates
1/2 fincan balsamic sirke
1/2 fincan zeytinyağ
2 dilim bayat ekmek
Birkaç damla Tabasco (acı sos)
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker

Hazırlanma Şekli

Domates, biber, salatalık, soğan, ekmek dilimleri, taze nane ve sarmısağı blender’a koyun ve bir kaç dakika istediğiniz kıvama gelinceye kadar çalıştırın. (Sulu kıvamda seviyorsanız biraz domates suyu ilave edebilirsiniz, koyu bir kıvam için ise bayat ekmek ilave edin. Önemli olan kendi lezzetiniz yaratmak)

Tuz, biber ve Tabasco sosu ilave edip karıştırın.Servis yapana kadar dolapta iyice soğutun. (soğutmak için fazla vaktini yoksa eğer tüm malzemeleri dolaptan kullanmaya gayret edin ve buz ile soğutun).Çorba kasesinde üzerine taze nane yaprakları ile süsleyerek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder