DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Çin Usulü Et Sote

Kullanılacak Malzemeler


750 gr yağsız dana eti
500 gr pırasa
100gr soyulmuş badem
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak
6 yemek kaşığı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı nişastası

Hazırlanma Şekli

Pırasaları açık yeşil kısımlarını 4 cm uzunluğunda doğrayın, sonra parçaları uzunlaması 1/2 cm genişliğinde kesin. Eti şerit şerit doğrayın. Bademleri kaynar suya atıp kabuklarını çıkarın. Uzunlamasına kesip yağsız tavada kavurun. Sıvı yağı iyice kızdırın. Etleri yağda güzelce kavurun. Pırasaları ekleyip birlikte biraz yumuşatın. Sarımsağı ezip malzemenin içine ilave edin. Soya sosu ve şarabı ilave edip beş dakika kadar pişirin (pırasaların fazla yumuşamaması gerekir) Biraz su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katın. Haşlanmış pirinç ile servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder