DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Beş Parmak (Kırgızıstan Bayram Yemeği)

Kullanılacak Malzemeler


Hamuru İçin:
Tuz
1 çay bardağı eritilmiş margarin
500 gr koyun eti
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
500gr un
Yarım kg un
1 Çay bardağı margarin
Tuz
Su
Hazırlanma Şekli
Et, soğan ve domatesi kaynatın. Pişince eti süzdürüp küçük küçük doğrayın. Soğanı ve domatesi ezin. Etle karıştırıp yaptığınız hamurun içine koyup rulo yapın.

Hamur: Unun ortasını açıp tuzu, margarini, su koyun. Yufka açılacak katılıkta hamur yapıp yoğurun. Tabak büyüklüğünden biraz büyük yufkalar açın. Tencerede kaynayan suya atıp çıkarın ve süzdürün. Etli içi içine koyun rulo yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder