Kullanılacak Malzemeler
1 çay bardağı kıyılmış badem
1 çay kaşığı kişniş tozu
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı sarı zencefil
1 adet misket limonu
1 çay kaşığı kıyılmış zencefil
2 çay kaşığı karabiber
500gr ördek göğsü
Muz yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
3-4 limon filizi
Hazırlanma Şekli
Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovun. Sonra tamarind suyunda marine edin. Bir kapta kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, küçük kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalayın,üzerine küçük kesilmiş misket limonu yaprağı, limon filizi ekleyin. Bu karışımı muz yaprağına sarın. Sonra alüminyum folyoya sarın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Fırından alın, etin üzerindeki muz yaprağını, alüminyum folyo çıkarın. Önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Yanında tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır.
Bebek betutu: Baharat ile doldurulmuş fırın veya tütsülenmiş ördek demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder