Kullanılacak Malzemeler
1/2 yeşil elma
1 1/4 bardak yoğurt
1/2 çorba kaşığı kavrulmuş ve öğütülmüş kimyon tohumu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
1/8 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
Hazırlanma Şekli
Bol baharatlı Hint yemekleri ile yenebilecek serinletici ve hazmettirici bir tarif. Baharatlarla yoğurdu önceden karıştırabilirsiniz fakat elmayı servis etmeden hemen önce eklemelisiniz. Yoğurdu yumurta teli ile iyice çırpın. Elma dışındaki tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Kabın üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Servis etmeden hemen önce elmayı soyun, çekirdeklerini çıkarın. Rendenin en geniş tarafı ile rendeleyip yoğurtla karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder