DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Yumurtalı Çin Çorbası

Kullanılacak Malzemeler


250 gr bonfile
3 yumurta
100gr kuru soğan
1 demet taze soğan
4 domates
5 bardak et suyu
1 çay kaşığı zencefil
6 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zencefil
1 demet kişniş
2 tatlı kaşığı nişasta
Tuz, Karabiber

Hazırlanma Şekli

Et suyunu kaynatın, kuru soğanları dörde bölüp zencefil, kişniş, soya sosu, bir bardak da su ekleyin. Kapağını kapatarak 20 dakika kaynatın. Et suyunuz kaynarken dana etlerini dilimleyin, nişastaya bulayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Kaynattığınız et suyunu süzüp içine tuz, karabiber, dana etleri, taze soğan ve domatesleri ilave edip kaynatın. Etler pişince yumurtaları bir kapta çırpın kaynamakta olan tencereye dökün karıştırın.(Pişmekte olan çorbanıza çırpılmış yumurtaları atığımız vakit yumurtaların ilginç şekiller aldığını göreceksiniz) Yağıda tencereye ekleyip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder