DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Falafel (İsrail'den)

Kullanılacak Malzemeler


500 gr. nohut (haşlanmış)
1 yumurta
1 su bardağı taze ekmek içi
1/2 su bardağı un
2 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (istenirse)
1 kahve kaşığı kimyon
1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak

Hazırlanma Şekli

Haşladığınız nohutları iyice ezdikten sonra (kızartma için olan sıvıyağı hariç) tüm malzemeleri ekleyip yumuşak ama sıkı bir karışım elde edin. Karışımı 2,5 cm. çapında toplar haline getirip yuvarlayın ve unlayın. Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın. Hazırladığınız topları tavaya atıp 2-3 dakika açık kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Tavadan çıkardığınız nohut toplarını kağıt peçete üstünde süzdürün. Sıcak olarak pide ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder