DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Çin Salatası

Kullanılacak Malzemeler


4 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı soya sosu
1 adet kıvırcık salata
5 adet minik domates
2 adet orta boy havuç
1 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber


Hazırlanma Şekli

Tavuk göğsünü haşlayın. Bir kapta 4 çorba kaşığı soya sosunu, 3 çorba kaşığı sıvıyağı, tuzu, karabiberi, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 4 çorba kaşığı sirkeyi çırpın. İçine haşladığınız tavuğun suyundan 3 çorba kaşığı ilave edin. Kıvırcık yapraklarını yıkadıktan sonra derin bir salata kasesinin dibine yayın. Üzerine ince ince doğradığınız tavukları serin. Havuçları kibrit çöpü gibi kesin. Küçük domatesleri de halka halka doğrayın. Ve kat kat salata kasesine yayın. Hazırladığınız sosu üzerine dökün ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder