DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

İspanyol Usulü Tavuk Budu

Kullanılacak Malzemeler


Tuz, karabiber
1 tutam safran
2,5 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
2 tavuk budu
2 domates
2 kabak
2 sivri biber
Hazırlanma Şekli


Tavuk budunu dörde bölünmüş domatesleri, tohumları çıkarılmış biberleri ve kabakları teflon tencereye koyup kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Kabakları, domatesi, biberleri servis tabağına çıkarın. Yıkanmış pirinçi, tavuk suyunu, safran, tuz ve karabiberi tavuk buduna katın. Pirinçler pişene kadar kaynatın. Servis tabağına kabak, domates, biberin yanına koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder