DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Borsch Çorbası (Rusya'dan)

Kullanılacak Malzemeler


400 gr. dana eti
2 baş soğan
2 orta boy pancar
200 gr. lahana
4 ufak patates
1 havuç
2 domates yada yarım bardak salça
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım bardak çiğ krema

Hazırlanma Şekli


Kuşbaşı doğradığınız eti bir tencereye koyup üzerine 3 lt. su ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynayınca ince kıyılmış 1 soğanı ilave edin ve kısık ateşte 1-2 saat pişmeye bırakın.

1 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine ince kıyılmış pancarları ve küp küp doğranmış domatesleri (ya da salça) ilave edin. Sirke ve gerektikçe su ekleyerek 1 saat kısık ateşte pişirin.

1 çorba kaşığı tereyağını başka bir tavada eritin ve kıyılmış 1 baş soğan ile kürdan gibi ince ince kestiğiniz havuçları içine atın, 15 dakika kadar soteleyin.

İnce kıyılmış lahanayı ve küçük küçük doğranmış patatesleri tencereye ilave edin. 5 dakika pişirin. Sotelediğiniz soğan ve havuçları da ekleyerek 10 dakika daha pişirin. Son olarak pancarları da ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber, isteğe göre ince kıyılmış sarımsak ilave edin.

Servis yaparken üzerine krema eklemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder