DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Doğrama (Türkmenistan Kurban Bayramı Yemeği)

Kullanılacak Malzemeler


500gr un
3 orta boy domates
3 orta boy soğan
1 kg kuzu eti
2 su bardağı margarin (eritilmiş)
Tuz
Hazırlanma Şekli

Eti doğrayın. İçine bütün soğanı küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Et iyice pişene kadar kaynatın.

HAMUR: Unun ortasını açıp tuz ve su koyun. Yufka açılacak yumuşaklıkta hamur yapın. Tabak büyüklüğünden biraz büyük 3-4 cm kalınlığında yufka açın. İçini yağlayıp rulo yapın. Kendi etrafında bükün, ortasından bastırıp tekrar açın. Kaç tane yapmak isterseniz o kadar tek tek yaparak saç ta pişirin. (Fırında da pişirebilirsiniz.)

Pişen hamurları ufak ufak doğrayın. Etin içinden alınan soğanları ve domatesleri hamur yapar gibi hepsini elde yoğurun. Etlerin suyunu süzün, etleri ufak ufak hamurların içine doğrayarak karıştırmaya devam edin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.
NOT: Yörede naylonun üzerin de yoğrulur oradan soğumadan yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder