Kullanılacak Malzemeler
1/4 litre ekşi krema
3 su bardağı un
250 gr mantar
1 demet kıyılmış firenk maydanozu
2 adet avokado
1,5 çorba kaşığı tereyağı
250gr pirinç
1 kg dil balığının fileto kısmı
1/4 litre beyaz şarap
1 soğan
1-2 kaşık sirke
Tuz, Karabiber
3 su bardağı su
Hazırlanma Şekli
Soğanı rendeleyin. Bir çorba kaşığı yağda kavurun. Temizlenen pirinci ilave edin. 3-4 dakika kavurun. Üzerine 1 çay bardağı su döküp suyu çekince indirin. Temizlenen balığın fileto kısmını tuz ve karabiberle ovun. Bir kaşık tereyağı ile yağlayın. Maydanozları üstüne serpin. Avokadoları soyulup ince dilimlere bölerek, dörde bölünen mantarla birlikte balığın üzerine yerleştirin. Üzerine pişen pirinçleri yayın. Tavada 1 kaşık margarinle unu kavurun. Ekşi krema ve şarap ilave edilip 2-3 dakika pişirerek sos elde edin. Bu sosu pirinçlerin üzerine dökün. 10 dakika sobanın üzerinde pişirin.
NOT: İsrail'de her zaman bol ve taze balık bulunduğundan pirinç balıkla beraber pişer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder