DÜNYA MUTFAKLARINDAN

Dünya mutfaklarından yemekleri Paylaşım

7 Aralık 2009 Pazartesi

Acılı Börek (Meksika'dan)

Kullanılacak Malzemeler


4 patates
500 gr bezelye
1 su bardağı un
4 sosis
2-3 taze soğan
1-2 diş sarımsak
2,5 çorba kaşığı acılı sos
3-4 orta boy domates
Tuz, karabiber
1/2 su bardağı bira
1 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
3-4 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
3-4 yeşil biber
1-2 dilimlenmiş turup

Hazırlanma Şekli

Dilimlediğiniz soğanları, biberi ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. 1/2 kaşık acılı sosu ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Domates ve yarım çay kaşığı acı kırmızı biber sosunu, birayı da ilave edin. Kısık ateşte beş dakika pişirin. Yoğurt, yumurta, 1/2 çorba kaşığı acılı sosu karıştırın. Kısık ateşe koyun ve kaynamak üzereyken alın. Acılı sos ile karıştırın. Üçe bölün. Sosisleri ayçiçek yağında sote edin. Yağını süzdürün. İçine patatesi ve bezelyeyi, 1/2 su bardağı rende kaşar peynirini, 1/2 kaşık acılı sos karışımını karıştırın. Yufkaları ikiye bölün. Orta kısmına soğanlı, yoğurtlu acilı sostan koyun. Üzerine sosisle patates karışımını ekleyin. Yufkayı katlayın. Sigara böreği gibi sarıp sonra yuvarlayın. Tepsiye yoğurtlu acı sosu yayın. Üzerine börekleri dizin. Geri kalan sosu üstüne dökün. Üstüne de kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder